Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Schaamlipcorrectie

Laurium Klinieken, gespecialiseerd in schaamlipcorrecties 

Bij de Laurium Klinieken worden de meeste ingrepen puur uit cosmetisch oogpunt uitgevoerd, echter geldt dat niet voor de schaamlipcorrectie, ook wel labiacorrectie genoemd. Soms komt het voor dat de schaamlippen niet gelijk of te groot zijn of een afwijkende vorm hebben waardoor dit voor grote ongemakken kan zorgen bij lopen, sporten, fietsen, paardrijden en vrijen. Naast de lichamelijke ongemakken kunnen de schaamlippen bovendien dermate groot zijn, dat deze een beperking vormen in het gevoel van vrijheid. Te dikke schaamlippen kunnen voor een dermate beschamend gevoel zorgen, dat vrouwen zich niet meer in bikini of badpak op het strand durven te vertonen of zelfs geen liefdesrelaties durven aangaan uit schaamte bij intiem contact. Naast lichamelijk ongemak en schaamte, kan het natuurlijk ook zo zijn dat je het gewoon zelf een storend gezicht vindt en daarom een schaamlipcorrectie wenst.

Schaamlipcorrectie of labiacorrectie

Wij merken regelmatig dat er nog veel onwetendheid is omtrent dit onderwerp en men niet goed weet wanneer er nou over de grote schaamlippen gesproken wordt en wanneer over de kleine schaamlippen. Deze vraag kunnen wij hierbij direct beantwoorden. De kleine schaamlippen zijn normaal gesproken de binnenste schaamlippen en de grote bevinden zich aan de buitenzijde. In sommige gevallen kunnen de binnenste schaamlippen echter onevenredig groot zijn, een afwijkende vorm hebben of ongelijk zijn. Steeds meer vrouwen vinden het niet mooi als de binnenste schaamlippen voorbij de buitenste schaamlippen naar buiten uitsteken. Het chirurgisch verkleinen of aanpassen van de binnenste schaamlippen noemen we een schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiareductie. Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen verkleind door middel van het verwijderen van het overtollig weefsel. Het betreft een relatief kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Omdat de schaamstreek van nature goed doorbloed is, zal de wond na de operatie spoedig herstellen. Je kunt dus snel van je klachten, ongemakken en/of gevoel van schaamte af zijn. 

Schaamlippen heten niet voor niets schaamlippen. Uit schaamte durf je er niet goed over te praten, laat staan de telefoon oppakken om een afspraak voor een consult te maken. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk, het zijn immers je intieme delen waar je niet zomaar met iedereen over wil praten. Het is echter absoluut niet nodig om daarom maar met je ongemakken en zorgen te blijven lopen. Bij de Laurium Klinieken zijn wij gespecialiseerd in schaamlipcorrecties en vinden onze medewerkers het heel normaal dat je er als vrouw wat aan wil laten doen! Neem daarom gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of stuur ons een berichtje dat je teruggebeld wilt worden. In dit laatste geval wordt je gegarandeerd door een ervaren vrouwelijke medewerker terug gebeld voor het beantwoorden van jouw eerste vragen of het maken van een afspraak voor een consult met onze gespecialiseerde vrouwelijke arts.

Altijd een vrouwelijke arts

De vrouwelijke arts die bij de  Laurium Klinieken de schaamlipcorrectie uitvoert, is een vriendelijk en betrokken persoon en heeft jarenlange ervaring op het gebied van labiachirurgie oftewel schaamlipcorrecties. Tijdens het consult neemt zij uitgebreid de tijd om jou alles te vertellen over de schaamlipcorrectie en wordt bekeken of jij een geschikte kandidaat bent. De arts met wie je het consult hebt, zal uiteindelijk ook de operatie uitvoeren, mocht je besluiten om tot behandeling over te gaan. Alles over de ingreep komt aan de orde en je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen. Verder wordt uiteraard besproken wat in jouw geval de beste aanpak is en wat je van de behandeling kan en mag verwachten. Uiteraard zal de arts vertellen waar je na de operatie allemaal rekening mee moet houden en welke risico’s er aan de ingreep verbonden zijn. Bij de Laurium Klinieken krijg je altijd een eerlijk en realistisch advies over de mogelijkheden en een duidelijke voorlichting over de ingreep en de herstelperiode na de ingreep.

Cliënten die bij de Laurium Klinieken een schaamlipcorrectie hebben ondergaan, krijgen automatisch een enquête toegestuurd om hun ervaringen omtrent operatie en resultaat aan ons kenbaar maken. Daarnaast wordt verzocht om hun ervaringen op te geven aan de website www.kliniekervaringen.nl. Met een waardering van een 9,8 scoren de Laurium Klinieken hoog op de behandeling schaamlipcorrectie. Neem gerust een kijkje op kliniekervaringen voor recensies en ervaringen over schaamlipcorrecties bij de Laurium Klinieken.

Kwaliteit

De Laurium Klinieken zijn aangemeld bij de Inspectie van Volksgezondheid en werken conform een ISO 9001:2015 gecertificeerd kwaliteitssysteem wat internationaal maatgevend is voor kwaliteit en veiligheid. Bij het selecteren van  een geschikte kliniek en arts is het raadzaam om de volgende zaken in acht te nemen:

Naast de bevoegdheid en bekwaamheid van de arts, is het belangrijk om te checken of een kliniek gecertificeerd is en of deze een opgeruimde en schone indruk op jou maakt. Schaamlipcorrecties voeren wij alleen uit bij vrouwen van 21 jaar en ouder, tenzij er sprake is van uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van een van de ouders of verzorgers, welke deze schriftelijke toestemming persoonlijk tijdens het consul dient te overhandigen.  

De Laurium Klinieken zijn centraal in het Groene Hart van ons land gelegen, zodat je vanuit alle grote steden in de randstad binnen ca. 30 tot 45 minuten bij een van onze onze vestigingen kunt zijn. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Den Bosch is de vestiging in Linschoten (Woerden) het snelst bereikbaar. Kom je uit Zuid-Holland, dus bijvoorbeeld Den Haag, Rotterdam of Leiden, dan is onze vestiging in Zoetermeer het snelst aan te rijden. Beide vestigingen van de Laurium Klinieken liggen dichtbij de snelweg A12. Parkeren kan op eigen terrein en is gratis.

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Online boeken