Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Ooglidcorrectie Utrecht

De ooglidcorrectie specialist in de regio Utrecht

Je denkt al een tijdje aan een ooglidcorrectie en vraagt je af, waar kan ik dat nou het beste laten uitvoeren? Een terechte vraag want het zijn immers wel je ogen! Helaas is er veel kaf onder het koren en  bevindt zich niet op iedere straathoek een gespecialiseerde kliniek. Het goede nieuws is echter dat op slechts 20 minuten rijden vanaf Utrecht-West en de plaatsen Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, Houten en Montfoort de Laurium Klinieken gevestigd zijn. Hier ben je sowieso in goede handen voor een ooglidcorrectie, maar de keuze blijft uiteraard aan jou. Welke keuze je uiteindelijk ook maakt, wij willen dat het een goede keuze is. Om jou hierbij een beetje op weg te helpen, geven wij op deze pagina een paar waardevolle tips, over waar je nou precies op moet letten bij het selecteren van een goede kliniek en arts.

Iedere BIG geregistreerde arts in Nederland is bevoegd om een ooglidcorrectie uit te voeren en dat maakt het soms erg verwarrend. Ooglidcorrecties, ook wel ooglift of blepharoplastiek genoemd, mogen namelijk uitgevoerd worden door medisch specialisten zoals oogartsen, dermatologen, plastisch chirurgen en KNO-artsen, maar ook door basis artsen en huisartsen. Welke van deze artsen het beste zijn in het uitvoeren van ooglidcorrecties is helaas op basis van enkel hun titel niet te beoordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld plastisch chirurgen die praktisch bijna alleen nog maar handchirurgie doen en nog nauwelijks ooglidcorrecties. In dit geval is men dus weliswaar bevoegd om de behandeling bij jou uit te voeren, maar is men niet bekwaam in het uitvoeren van ooglidcorrecties. Voor jou als ooglift geïnteresseerde, is het relevant om te weten of een arts zowel bevoegd als bekwaam is in het behandelen van jouw oogleden.

Resultaten

5 tips om de juiste kliniek voor een ooglidcorrectie te kiezen

Tip 1: De belangrijkste vraag die je een arts tijdens je consult moet stellen, is hoeveel ooglidcorrecties hij/zij op jaarbasis uitvoert. Als dit er bijvoorbeeld minder dan 20 zijn, dan heb je alle reden om te twijfelen aan de bekwaamheid van de arts die voor je zit.

Tip 2: Naast onderzoek naar de bekwaamheid van de arts, is het raadzaam om te kijken welk cijfer de arts of kliniek gemiddeld scoort op het gebied van patiënttevredenheid ten aanzien van ooglidcorrecties. Dit gemiddelde cijfer zou ons inziens minstens een 9 moeten zijn.

Tip 3: Er zijn veel artsen die zeggen ooglidcorrecties uit te voeren, maar laten daarbij vaak achterwege om jou te vertellen dat zij zich beperken tot enkel het verwijderen van een stukje huid. Om tot de beste esthetische resultaten te komen, is het echter vaak essentieel om naast het verwijderen van een stukje huid, ook overtollig vetweefsel te verwijderen. Deze handeling vergt echter meer vaardigheid en ervaring van jouw behandelend arts. Vraag dus tijdens het consult of hij/zij ook het overtollig vet weefsel meeneemt indien nodig.      

Tip 4: In verband met mogelijke infecties of complicaties die zich voor kunnen doen, is het belangrijk om te weten of de kliniek wel de vereiste kwaliteitsstandaard hanteert en werkt volgens alle normen, richtlijnen, wetten en regels die in de gezondheidszorg gehanteerd dienen te worden. De gemakkelijkste manier om hier achter te komen, is om te kijken of de kliniek werkt volgens een kwaliteitssysteem dat ISO 9001:2015 en/of ZKN gecertificeerd is. Dit zegt niet alles, maar laat in ieder geval zien dat er over kernzaken is nagedacht en dat alle kwaliteits- en veiligheidsaspecten voortdurend gemonitord en geanalyseerd worden. Bij klinieken die werken met een kwaliteitssysteem, zijn de risico’s geïnventariseerd en is sprake van een continue verbeterproces.     

Tip 5: Let op de bereikbaarheid en of je vriendelijk te woord gestaan word. Je wilt immers geen nummer zijn, maar een gewaardeerde cliënt die de volle aandacht krijgt. Ook dient de arts tijdens het consult ruim de tijd te nemen om jou optimaal te informeren over wat je kan en mag verwachten van de behandeling, resultaat, de procedure en verder alle aspecten waarmee je bij een ooglidcorrectie rekening moet houden. Ook moet er voldoende tijd worden uitgetrokken om al je vragen te beantwoorden. Vraag ook of de arts die het consult doet, ook de arts is die jou gaat opereren.  

Indien je bovenstaande tips ter harte neemt, dan mag je ervan uitgaan dat je een weloverwogen keuze hebt gemaakt bij het kiezen van een kliniek en arts.

Artsen met jarenlange ervaring

De artsen die bij Laurium Klinieken werken hebben zich sinds vele jaren gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties. Zij beschikken over de kennis, ervaring en vaardigheden die nodig zijn om naast het verwijderen van een stukje huid, eveneens het overtollig vetweefsel aan te pakken om zo tot het beste esthetische resultaat te komen, waarbij ook gekeken wordt naar de verhoudingen, symmetrie, stand van je wenkbrauwen etc. Cliënten beoordelen de ooglidcorrectie bij de Laurium Klinieken met hoge cijfers, een 9,4 gemiddeld! Onze artsen hebben inmiddels een paar duizend mensen blij gemaakt door hen de frisse blik van weleer terug te gegeven. 

Overweeg je een ooglidcorrectie, neem dan contact op met Laurium Klinieken voor een consult. Omdat onze consulten altijd plaatsvinden bij de arts en niet bij een assistente, rekenen wij 50 euro consultkosten. Indien je besluit om de ingreep door te laten gaan, worden deze kosten in mindering gebracht van de behandelprijs.

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Online boeken