Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

SPF: Feiten en fabels

Vaker dan ooit wordt er door diverse instanties en specialisten op gehamerd dat het insmeren met een zonnefactor uiterst belangrijk is om je te beschermen tegen huidkanker en huidveroudering. Bij veel mensen ontstaan echter nog steeds erg veel onduidelijkheden over de noodzaak en de werking van SPF – oftewel de beschermingsfactor van zonnebrand. Aangezien de zomervakanties zijn aangebroken en velen de zon gaan opzoeken, hebben wij hieronder een aantal fabels en feiten weergegeven.

Fabel: met een hoge zonnefactor word je niet bruin

Het lijkt misschien alsof je nooit bruin gaat worden met een hogere SPF, maar het is echt niet waar. Je huid verbrandt niet maar verkleurt wel degelijk. Ook in de schaduw! Alleen duurt het door de hogere factor wel iets langer. Daar staat dan tegenover dat wanneer je eenmaal bruin bent, die kleur ook langer blijft zitten.

Fabel: met een getinte huid hoef je niet te smeren

Als je denkt dat je jezelf niet hoeft in te smeren omdat je een donkere huid hebt, zit je er naast. Ook met een getinte huid is bescherming tegen de zon belangrijk. Let bovendien ook op dat je met een hogere factor smeert wanneer je in een ander land bent waar de zonkracht sterker is. Ondanks het feit dat een donkere huid meer pigment bevat dan een lichte huid, is bescherming nog steeds belangrijk. UVA straling is namelijk het gehele jaar door aanwezig en deze vorm van UV straling veroorzaakt het versnelt verouderen van de huid, ook de donkere huid. 

Fabel: als je zelden verbrand, hoef je niet te smeren

Het is volkomen onzin dat je je niet hoeft in te smeren met zonnebrand als je zelden verbrandt. De SPF die voor jou het beste is, hangt af van je type huid en de sterkte van de zon. Insmeren is áltijd een must! Kinderen hebben een gevoeligere huid en hebben daarom zonnebrand met SPF 50+ nodig.

Feit: SPF neemt af als het product open is geweest

De SPF gaat omlaag als de fles eenmaal open is geweest. Heb je nog zonnebrandcrème van vorig jaar in de kast staan? Het is aan te raden om die te vervangen door een nieuwe fles. Als de zonbeschermingsflacon een jaar open is geweest, bestaat de kans namelijk dat zuurstof invloed krijgt op de werkzaamheid van de zonbeschermingsfilters. Het zonbeschermingsfilter is dan nog steeds werkzaam maar de hoogte van de bescherming kan wel wat afnemen. Dit is ook het geval als je het product in de zon laat liggen. Wil je er dus zeker van zijn dat je nog steeds een hoge SPF gebruikt, dan is het zeker te overwegen om een nieuwe flacon aan te schaffen.

Feit: zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D

Hoewel het belangrijk is dat je je beschermt tegen de straling van de zon, is zonlicht wel degelijk goed voor je. Maar liefst 85% van de vitamine D die ons lichaam aanmaakt, komt door de zon. Maar: een kwartier per dag is genoeg!

Zonbescherming bij Kliniek Laurium

Bij Kliniek Laurium kunt u ook terecht voor hoogwaardige zonbeschermingsproducten van ISIS Pharmaceuticals met een hoge SPF, voor een mooi prijsje. Deze zijn ook online verkrijgbaar. ISIS Pharmaceuticals biedt hoogwaardige UVEBLOCK zonproducten aan met een hoge SPF om de huid optimaal te beschermen tegen de zon en vrije radicalen zoals UVB, UVA en PA+++. Het belangrijkste ingrediënt Ronacare® Luremintm (natuurlijk ingrediënt met activerende eigenschappen) zorgt er onder andere voor dat de huid reguleert en vocht vasthoudt. De crèmes gaan de afbraak van collageen in de huid tegen en bieden de huid een hoge zonbescherming.

12.07.2016

Deel op  Facebook / Twitter

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving