Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Houdbaarheid zonnebrand

Ieder cosmetisch product heeft een houdbaarheidsdatum, zo ook zonnebrand. Achterop een product staat een icoontje met een getal. Dit getal staat voor het aantal maanden dat het product na opening houdbaar is. Zodra deze maanden verlopen zijn, is het product soms wel, maar soms ook niet te gebruiken. Ingrediënten kunnen na deze verstreken maanden uiteen vallen, waardoor het product waterig of juist klonterig wordt. Ook kan de werking van het product na deze maanden achteruit gaan.

De werking van zonnebrandcrèmes gaat enkele maanden na opening ook achteruit. Hierdoor neemt de factor af, waardoor de bescherming minder wordt. Fabrikanten beweren dat zonnebrandcrèmes na een jaar niet meer bruikbaar zijn. Dit valt echter in de praktijk wel mee. Belangrijk is om het aantal maanden houdbaarheid na opening in de gaten te houden. Zo zorgt u ervoor dat u altijd een goede bescherming gebruikt tegen UV straling en zonschade voorkomt.

Zonnebrandcrème bewaren

Om uw zonnebrandcrème zo goed mogelijk te bewaren, is het van belang deze niet bloot te stellen aan een grote hoeveelheid zonnestralen. Door de warmte kunnen de ingrediënten ook uiteen vallen, waardoor de werking van het product afneemt.

In onze kliniek zijn ook zonnebrandcrèmes verkrijgbaar met een hoge zonbescherming UVB / UVA / PA+++, waterafstotend, hydraterend en verzorgend, zonder witte strepen. Deze zonnebrand crèmes zijn geschikt voor ieder huidtype en bevatten geen parabenen, parfum en phenoxyethanol. Interesse? Kom eens langs in onze kliniek.

Bijvoorbeeld: ISIS Pharma UVEBLOCK Spf 50 (adviesprijs €19,-)

01.06.2015

Deel op  Facebook / Twitter

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving