Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Hoe ontstaan rimpels?

Vanaf je twintigste neemt je talgproductie iedere tien jaar met ongeveer 25% af, waardoor de huid steeds droger wordt. Zodra je in de overgang komt, neemt de productie van het hormoon oestrogeen af. Oestrogeen zorgt voor collageen en elastine in de huid. Door minder oestrogeen daalt de hoeveelheid collageen en elastine waardoor de huid slapper wordt en er volumeverlies ontstaat. Hierdoor worden meer lijntjes en rimpels zichtbaar. Daarnaast neemt bij het ouder worden ook botmassa af, waardoor de huid minder opgevuld is.

Tijdens het ouder worden ontstaan fijne lijntjes, maar kunnen ook diepe rimpels, of expressierimpels (bij het inspannen van de gezichtsspieren) ontstaan. Sommige expressierimpels kunnen na enige tijd zichtbaar blijven, ook zonder inspanning. Voorbeelden hiervan zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes (naast de ogen).

Botox en injectables

Expressierimpels kunnen verzacht worden door middel van Botox. De spieren ontspannen hierdoor, waardoor de rimpel minder zichtbaar wordt of zelfs geheel verdwijnt. Lees hier meer over Botox. Diepe rimpels die ontstaan zijn door volumeverlies, zoals een neus-lippenplooi (lijn van de neus naar de mond) of de zogenoemde rokerslijntjes (lijntjes boven de lippen) worden opgevuld met injectables. Injectables bestaan uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, dat vocht vasthoudt waarmee de rimpels worden opgevuld. Injectables worden ook gebruikt voor het creëren van volume in het gezicht en bijvoorbeeld het opvullen van de lippen. De werking van injectables is gemiddeld één jaar, waarna de stof via een natuurlijke manier door het lichaam wordt afgebroken. Lees hier meer over injectables.

Rimpelbehandelingen hebben in de meeste gevallen een negatief imago. Dit komt omdat het vaak alleen opvalt dat men een behandeling heeft ondergaan als het resultaat erg opzichtig is. Bij een natuurlijk resultaat valt het juist niet op, maar ziet men er frisser en ontspannen uit. Het is belangrijk om Botox en injectable behandelingen uit te laten voeren door een specialist. Op deze manier blijft het resultaat natuurlijk. Onze artsen hebben jarenlange kennis en kunde op het gebied van deze behandelingen.

Jubileumactie

Tot en met eind juni hanteren wij een actieprijs voor onze Botox behandelingen om ons 10-jarig jubileum te vieren! Bekijk de actie hier.

18.05.2017

Deel op  Facebook / Twitter

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Online boeken