Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Gezicht scheren voor een betere huid?

Volgens de Britse Daily Mail claimen verschillende vrouwen dat zij door het scheren van hun gezicht een betere huid krijgen. Door het scheren van de donshaartjes op het gezicht verwijder je de dode huidcellen. Volgens deze vrouwen zou de huid er hierdoor jonger uitzien. Sommige beweren zelfs dat het effect vergelijkbaar is met microdermabrasie. 

Producten absorberen eenvoudiger

Vrouwen hebben net als mannen gezichtsbeharing. Echter, de haartjes bij vrouwen zijn een stuk dunner, lichter en donzig. Een veelgestelde vraag bij scheren van het gezicht is: “Groeien de haren niet dikker, donkerder en sneller terug na het scheren?”. Dermatoloog Neal Schultz geeft aan dat dit een fabel is: “Bij het scheren van het gezichtshaar tast je de haarwortel niet aan, waardoor de textuur van het haar dus niet verandert. Ook zouden producten daardoor gemakkelijker in de huid absorberen”.

Mannen vs. vrouwen

Dermatoloog Schultz beweert ook dat een regelmatige scheerbeurt bijdraagt aan een stralende, egale huid. Volgens hem is dat ook de reden dat mannen op latere leeftijd een betere huid hebben dan vrouwen. “Veel mannen scheren hun gezicht en exfoliëren daarmee tweederde van hun gezicht. Hierbij worden oude, beschadigde en vuile huidcellen vervangen door nieuwe huidcellen. Dat is de reden dat de huid van mannen in de leeftijdscategorie 30 tot 40 jaar er vaak beter uitziet dan bij vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie”.

23.03.2015

Deel op  Facebook / Twitter

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving