Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Eet je rimpels weg!

Vrije radicalen zijn stoffen die in de stofwisseling ontstaan. Vanaf dertig jarige leeftijd verschijnen vaak de eerste tekenen van huidveroudering. De huid verliest haar elasticiteit, wordt valer en er ontstaan rimpels. Roken en overmatige blootstelling aan de zon zorgen voor meer vrije radicalen. Zodra deze vrije radicalen overvloedig aanwezig zijn, beschadigen ze de lichaamscellen en wordt het huidverouderingsproces versneld. Anti-oxidanten beschermen tegen deze vrije radicalen. Onderstaande producten bevatten veel anti-oxidanten en kunnen daarmee rimpels en huidveroudering verminderen.

Rood fruit

Aardbeien, bramen, frambozen en bessen zijn rijk aan anti-oxidanten, vezels en vitamine C. 

Pure chocolade

Belangrijk hierbij is dat het pure chocolade betreft. Dit bevat veel flavanolen, anti-oxidanten die in cacaobonen voorkomen. Eet dus elke dag een stukje pure chocolade! 

Vette vis

Door het eten van vette vis (o.a. haring, makreel, sardientjes en zalm) wordt de huid zachter en gladder. Vette vis bevat omega 3 vetzuren die een positief effect hebben op het vertragen van het verouderingsproces. 

Noten

In noten zitten goede vetten. Een droge huid heeft hier veel baat bij. Voorbeelden van noten met goede vetten zijn walnoten en hazelnoten. 

Groene thee

Groene thee kan huidbeschadiging na blootstelling aan zonlicht voorkomen. Hierdoor werkt het preventief op het ontstaan van rimpels.  

Rode wijn

Eén van de meest krachtige anti-oxidanten, Resveratrol, zit in rode druiven. Deze stof gaat huidveroudering tegen. Drink dus af en toe een glas rode wijn.

Water

Water vormt de basis voor een stralende huid. Drink dagelijks 1,5 – 2 liter water om alle afvalstoffen uit je lichaam te spoelen en voedingsstoffen door je lichaam te circuleren. 

Groente en fruit

Eet elke dag voldoende groenten en fruit, want ook hierin zitten veel anti-oxidanten die huidveroudering tegen gaan.

08.08.2013

Deel op  Facebook / Twitter

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving