Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Dagboek ooglidcorrectie

Mijke heeft bij ons in de kliniek een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren. Het resultaat vonden wij zo mooi geworden! Gelukkig was dit wederzijds. Mijke stond er voor open om haar ervaringen, met de ingreep en onze kliniek, met jullie te delen. Lees hieronder haar ervaringen voor, tijdens en na de ingreep. 

Avond ervoor

Oké. Morgen is het zover. Voor het eerst in mijn leven wordt er in mijn gezicht ‘gesneden’. Oeps. En de tip meegekregen om de dag ervoor geen alcohol te nuttigen. Best een uitdaging in de week tussen kerst en Oud & Nieuw. Maar… het lukt me en ik neem beleefd een colaatje. Lekker slapen en morgen vroeg op weg naar de kliniek.

D-day

Gelukkig is mijn man ook thuis. Handig om te brengen en halen. En ook voor de twee kleine schurken thuis. Komende dagen moet ik me echt inhouden om hen niet te tillen etc. Mijn man vraagt wel een paar keer ‘Ben je niet zenuwachtig’? Eh, nee. Nou, hij heeft er nota bene even wakker van gelegen. Mannen ;)
Op pad naar de kliniek. Ontvangst alleraardigst. Het is er lekker rustig. Boekje erbij en een kop thee. Ik word snel opgehaald en mag me in de behandelkamer melden. Vertrouwde gezicht van de arts met wie ik ook de intake had. Even een ‘slik’ moment. Ingreep gaat vlot. Gelukkig praten en kletsen we er ons drieën prima doorheen. Nog even een half uurtje bijkomen met dikke ijspacks in de kamer ernaast. Dat is wel even lekker. Want in de wachtkamer hoor ik al voorzichtig twee kleine kinder stemmetjes. Voordat ze de boel op stelten zetten in de nette kliniek, laat ik m’n gezicht maar eens zien. En ze schrikken niet eens van de bende onder mijn bril!

Thuis op bed en iedere 10 minuten keurig twee zakken met erwtjes binnen handbereik. Mijn vrienden voor de komende dagen. En wat was ik blij met die verkoeling! De pijn wordt ‘s middags even wat heftiger maar zakt dan steeds meer weg. ‘s Nachts wel een klein kussen onder mijn hoofd om eea. te verlichten. Prima geslapen!

The day after

Gelukkig hoef ik thuis niets te doen. Af en toe de deur open te doen voor de buurvrouw die ietwat raar opkijkt (maar er niets van durft te zeggen haha!). Ieder kwartier de erwten uit de diepvries doet wonderen. En elke dag een foto: hup, bril af en voor een witte muur. Het verloop van de eerste 3-4 dagen zien jullie bij dit dagboek.

The second day after

Zie de dag ervoor: eigenlijk wel lekker om even niet te hoeven tillen in een gezin met twee kleine kindjes. Maar dat zeg ik uiteraard niet hardop ;). Me and my zakjes erwten zijn nog steeds de beste vrienden.
‘s Avonds is het Oud en Nieuw. Ik drink maar weer eens een glaasje. Na 1-2 heb ik genoeg. En bij de jaarwisseling vertoon ik me even buiten voor het vuurwerk maar zoek ‘t dan snel weer binnen op. Geen spannende en knallende versie voor mij dit keer.

De dagen daarna verlopen goed. Mijn ogen beginnen wat te trekken en dof te voelen. Schijnt er allemaal bij te horen. Voor de zekerheid heb ik de uiteinden waar de hechtingsdraadjes uitsteken met luiertape afgeplakt. Ik wil niet meemaken dat onze jongste van 1 met haar handjes blijft haken aan m’n ogen…! Gaat goed.
De eerste dagen werk ik vanuit huis. Lang kijken op mijn laptop plus het vooruitzicht van mijn redelijke gehavende hoofd, geven me geen gerust gevoel. Dus ik begeef me nog even niet onder m’n collega’s. Mijn ogen maken een soort kameleon fase door: met name aan de onderkant ontpopt zich per dag een rode, paarse, blauwe en gele kleurenparade. Zie ook de foto’s voor het feestelijke effect ;)

Na zo’n 6 dagen mogen de hechtingen eruit. De huiddame is al helemaal tevreden met het eerste resultaat. En dan… als de draad eruit gaat en ik kijk in de spiegel… heb ik ineens bovenoogleden! Wow!
Jarenlang had ik last van een zwaar voorhoofd, iedere dag wolken voor de zon,  kreeg ik repliek als ‘ben je boos, je kijkt zo bedenkelijk’ en bleef mijn make up nooit langer goed zitten dan 5 minuten. En nu: fris, helder, geen bewolking meer. Wow!

En verder…

De dagen en weken die volgden, heb ik keurig Teoxane oogcreme opgesmeerd. Ook even een uitgave maar meer dan waard. Ook om de gebieden rondom mijn ogen in totaal te verwennen. En langzaam bouw ik mijn make up weer op. De controle na een maand was ook goed. Wat een verschil al na 30 dagen! Zelfs de carnavalsdagen incl. schmink hebben ze aardig overleefd!

Resultaat voor en na de behandeling.

Al met al ben ik erg tevreden met het verloop en het resultaat. Mijn belangrijkste klachten zijn verdwenen. Krijg complimenten. Sommigen valt het niet eens op, maar ook dat vind ik eigenlijk heel prima om te horen! Mijn man vindt het helemaal top (en die mag er toch het grootste gedeelte van de dag tegenaan kijken ;). Kortom;  heb je twijfels, leg het op tafel en bekijk wat er mogelijk is. Je leeft een keer en jezelf verwennen met zoiets moois is het hartstikke waard!

Groet
Mijke

Heb je interesse in een ooglidcorrectie?

Lees hier meer informatie, of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult!

03.04.2018

Deel op  Facebook / Twitter

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Online boeken