Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Botox fabel

Fabel: ‘Van Botox krijg je een opgeblazen gezicht’

Vaak horen wij de opmerking: van Botox krijg je een opgeblazen gezicht. Dit is een misvatting die wij graag willen toelichten.

Hoe werkt Botox en is het pijnlijk?

Botox (ofwel: Botuline Toxine) is een stof die de spieren ontspant, waardoor rimpels in het gezicht verzacht kunnen worden. Door spieren veelvuldig aan te spannen kunnen namelijk lijntjes in het gezicht ontstaan. Door de spieren te ontspannen kunnen rimpels verzachten of geheel verdwijnen. Het effect van Botox is niet blijvend. Na 3 tot 4 maanden herstelt de spier zich weer. De behandeling kan zonder problemen herhaald worden. Naarmate een Botox behandeling vaker herhaald wordt, zal het effect langer aanhouden.

Botox wordt gebruikt bij fronsrimpels, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes, de zogenoemde ‘gummy smile’ (zichtbaar tandvlees), migraine en overmatig zweten. De behandeling is vrijwel pijnloos. Voorafgaand aan de behandeling kan het behandelgebied gekoeld worden. Met een zéér dunne injectienaald wordt de Botox in de spier gespoten. Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen, maar dit is na een uur verdwenen. Het effect is in de meeste gevallen na 2 tot 3 dagen zichtbaar.

In het geval van zeer diepe rimpels bestaat er de mogelijkheid om aanvullend een filler te gebruiken. Met een filler wordt er een gelvloeistof in de huid gespoten waardoor de rimpel opgevuld wordt. Deze vloeistof is door het eigen lichaam afbreekbaar en zal daardoor na ongeveer 12 maanden uitgewerkt zijn.

Waarom krijgen mensen die Botox hebben gebruikt een opgeblazen gezicht?

Van Botox krijg je nooit een opgeblazen gezicht. Er wordt namelijk geen opvullende vloeistof in de huid geïnjecteerd. Wel is het belangrijk om een Botox behandeling altijd bij een ervaren arts uit te laten voeren. Het gevaar bestaat namelijk dat als er teveel Botox wordt gebruikt, een expressieloos gezicht het resultaat is. Onze artsen gaan altijd voor een natuurlijke, frisse uitstraling en zullen daardoor heel voorzichtig zijn met de hoeveelheid die zij injecteren.

Een opgeblazen gezicht kan alleen komen door het gebruik van teveel fillermateriaal. Met name in de bovenlip worden vaak teveel fillers ingespoten, met als resultaat de zogenoemde ‘Donald Duck lip’.
Laat u voorafgaand altijd goed adviseren door uw behandelend arts. Elk gezicht is uniek. Daarom nemen wij bij Kliniek Laurium altijd de tijd om een passende behandeling te vinden.

25.08.2014

Deel op  Facebook / Twitter

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving