Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Afname migraine door Botox

Migraine is een chronische zware vorm van hoofdpijn die als zeer belastend wordt ervaren. In Nederland hebben ongeveer 3,9 miljoen mensen last van migraine, waarvan 2,8 miljoen (meer dan) eens per jaar. Migraine treft voornamelijk mensen tussen de 15 en 55 jaar (bron: hersenstichting.nl).

Botuline toxine (Botox) is met name bekend om haar werking tegen rimpels. Botox verzwakt de spieren, zodat deze minder krachtig samen spannen. Dit voorkomt of verzacht rimpels die veroorzaakt worden door het samentrekken van de spieren, zoals voorhoofdsrimpels, fronsrimpels of kraaienpootjes.

Werking van Botox tegen migraine

Botox wordt naast cosmetische doeleinden ook ingezet om migraine tegen te gaan. In sommige gevallen begint migraine met spanningshoofdpijn, die wordt veroorzaakt door de grote aangezichtsspieren die zich stevig aanspannen en spanning geven bij hun aanhechting op de schedel. Cliënten kunnen vaak zelf aangeven waar de pijn gevoeld wordt, zodat de arts precies weet op welke locatie de Botox gebruikt moet worden.

Het kan enkele weken duren voordat de behandeling resultaat geeft. Ongeveer 70% van de mensen met migraine klachten geeft aan baat te hebben bij het gebruik van Botox. Zij ervaren een duidelijke verlichting van de klachten. 

05.11.2013

Deel op  Facebook / Twitter

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving