Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Oorlelcorrectie

Oorbellen zijn helemaal in de mode. Hoe groter, hoe beter is de trend. Maar houden we wel rekening met de beperkingen van onze… oorlellen? Hoe voorzichtig je ook bent, het kan voorkomen dat een oorbelgaatje uitrekt of, erger nog, uitscheurt. Omdat je oorbel te zwaar was voor jouw oorlel of omdat je (je moet er niet aan denken!) ergens aan blijft hangen. Uiteraard is het ook mogelijk dat je oorlellen van nature te lang of te groot zijn. Gelukkig kan een uitgerekt of uitgescheurd oorbelgaatje met een oorlelcorrectie eenvoudig worden hersteld.

De behandeling

De oorlelcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Met een kleine insnijding wordt een stukje oorlel verwijderd en het uitgescheurde gaatje gecorrigeerd. Na het hechten wordt het wondje afgedekt met een pleister. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten per oorlel.

Na de behandeling

De hechtpleister beschermt de wondjes van de behandeling; deze zal samen met de hechtingen na twee weken worden verwijderd. Belangrijk is dat je het behandelende gebied goed beschermt tegen zonlicht.

Littekencrème

Tijdens je eerste controle krijg je een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag je beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot je de kans op een mooie genezing.

Risico’s en bijwerkingen

Net als elke chirurgische ingreep is er bij een oorlelcorrectie een kleine kans op complicaties zoals een nabloeding of een infectie. Er is een zeer kleine kans dat de (on)gevoeligheid bij aanraking van de oorlellen langer aanhoudt.

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Online boeken