Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Neem contact met mij op

Show menu

Botox

Een fronsrimpel, voorhoofdsrimpels of rimpeltjes naast de ogen (de zogenoemde kraaienpootjes) kunnen als zeer storende rimpels worden ervaren. Ze kunnen je een vermoeid, ouder of streng uiterlijk geven. Er is echter goed nieuws! Je kunt er eenvoudig vanaf komen door middel van botox. Een bijkomend voordeel van botox is dat het tegelijkertijd helpt tegen migraine en spanningshoofdpijn, mocht je daar wel eens last van hebben. Bovendien blijft het resultaat van de behandeling langer aan, naarmate je de behandeling meerdere malen hebt herhaald. De rimpel keert na het uitwerken van de botox niet direct terug in oorspronkelijke staat, maar is minder zichtbaar.

Echte merk BOTOX®

In onze kliniek doen wij geen enkele concessie aan de kwaliteit van je behandeling en daarom gebruiken wij enkel het echte merk BOTOX®. In sommige klinieken worden ‘Botox’ behandelingen onder de 100 euro aangeboden, echter deze werken dan niet met het echte BOTOX®. 

Botox behandeling

Een botox behandeling is geschikt voor rimpels die veroorzaakt zijn door spierinspanning. Denk hierbij aan rimpels op je voorhoofd, fronsrimpels, of rimpeltjes naast de ogen. Botox zorgt ervoor dat je de spieren in de zone die behandeld is in mindere mate kunt aanspannen, waardoor de rimpel vervaagd. Ook kan een botox behandeling preventief werken. Doordat je je spieren minder kunt aanspannen (wat vaak ook onbewust gebeurt) ontstaat minder snel een rimpel.

Een botox behandeling is vrijwel pijnloos en duurt niet langer dan een kwartier. Je profiteert gemiddeld 4 tot 5 maanden van je nieuwe frisse look, waarna je een afspraak kunt maken voor een herhaalbehandeling. Hoe vaker je de behandeling hebt herhaald, hoe langer het resultaat per behandeling zichtbaar blijft.

Voorhoofdrimpels (= 1 zone)

Indien je veelvuldig je wenkbrauwen optrekt, kunnen voorhoofdrimpels ontstaan. Als resultaat van het verouderingsproces blijven deze rimpels zichtbaar, ook als het voorhoofd in ontspannen toestand is. Dankzij botox kunnen deze rimpels verzacht worden, geheel verdwijnen, of indien je de behandeling preventief uitvoert zelfs worden voorkomen.

voorhoofd-botox-foto

Fronsrimpels (= 1 zone)

Tijdens het nadenken, of luisteren kan het zijn dat je (ongemerkt) de spieren tussen je wenkbrauwen aanspant. Hierdoor trek je je wenkbrauwen als het ware naar elkaar toe. Als deze spieren teveel gebruikt worden, zal een permanente rimpel ontstaan. Deze rimpel is zelfs bij ontspanning zichtbaar en zorgt voor een vermoeide en/of norse uitstraling. Botox ontspant de spieren tussen de wenkbrauwen, waardoor je minder diep kunt fronsen en de rimpel verzacht, of zelfs geheel verdwijnt.

fronsrimpel-botox-foto

Rimpeltjes naast de ogen (= 1 zone)

De rimpeltjes naast de ogen worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Door veel met je ogen te knijpen, ontstaan rimpeltjes naast de ogen die naarmate je ouder wordt niet meer verdwijnen. Kraaienpootjes kunnen je ouder doen lijken dan je je wellicht voelt. Ook deze rimpeltjes zijn zeer goed te verminderen met botox.

kraaienpootjes-botox-foto

Overige behandelgebieden

Naast rimpeltjes in het gezicht, kan botox ook een oplossing bieden voor putjes in de kin, of overmatige transpiratie. Door overactiviteit van de spier in je kin kan een onregelmatigheid van de huid ontstaan. Met name als je spreekt is dit zichtbaar, maar het kan ook zijn dat deze putjes blijvend zichtbaar zijn. Met een paar prikjes botox kan onze arts deze putjes doen verdwijnen.

kin-putjes-botox-foto

Bovendien kan botox ook helpen tegen tandenknarsen of klemmen met de kaken. De tanden en kiezen worden stevig over elkaar heen geschoven, waardoor slijtage aan het gebit, chronische pijn, maar ook slapeloosheid kunnen ontstaan. Met behulp van botox kunnen wij de spierspanning in je kauwspier verminderen.

Overige rimpelbehandelingen

Op de pagina rimpels opvullen vind je informatie over behandelingen van andere soorten rimpels.

“BOTOX® is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Allergan, Inc”

Laurium Linschoten
(Woerden)

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Laurium Zoetermeer


Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Online boeken