Bel voor een vrijblijvend consult:

088 - 015 91 00
Bekijk onze contactgegevens

Show menu

Micro-needling – ENTERPEN

De huid in de diepte vernieuwen zonder de opperhuid te beschadigen. Dit kan met de ENTERPEN™! De nieuwste micro-needling techniek. Een behandeling met de ENTERPEN™ is geschikt voor het verstevigen van de huid door het stimuleren van de collageen aanmaak en het verminderen van putjes/littekens die zijn ontstaan door acné. Ook fijne lijntjes/rimpels kunnen verminderen of geheel verdwijnen en poriën verkleinen met behulp van de ENTERPEN™.

Hoe werkt micro-needling?

Met micro-needling (een vorm van Collageen Inductie Therapie) wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt. Diep in de huid wordt het natuurlijke herstelproces geactiveerd waarbij collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler en stralender.

Waar wordt micro-needling voor gebruikt?

In onze kliniek worden twee vormen van micro-needling gehanteerd: cosmetische micro-needling en medische micro-needling.

Cosmetische micro-needling

Bij cosmetische micro-needling wordt een behandeldiepte gehanteerd van 1,0 mm. De herstelperiode is hier maximaal 24 uur. Cosmetische micro-needling wordt gebruikt om de volgende huidproblemen/oneffenheden te behandelen:

 • Fijne lijntjes
 • Zonbeschadigingen
 • Verfijning huidstructuur
 • Stimuleren doorbloeding
 • Couperose
 • Grauwe huid

Medische micro-needling

Medische micro-needling vindt dieper in de huid plaats. De behandeldiepte is vanaf 1,0 mm in de huid. De herstelperiode is hier dan ook langer, namelijk maximaal 72 uur na de behandeling. Cosmetische micro-needling wordt gebruikt om de volgende huidproblemen/oneffenheden te behandelen:

 • Littekens (acné + traumatisch)
 • Pigmentvlekken
 • Vergrote porieën / grove huidstructuur
 • Striae
 • Contourverbetering (bv. verstrakking kaaklijn)
 • Verouderde huid

Nb. Tot eind 2017 is er tijdelijk geen huidtherapeute beschikbaar in Zoetermeer. U bent uiteraard welkom bij onze huidtherapeuten in Linschoten, welke 2x per week aanwezig zijn. Zodra wij weer starten met huidtherapie behandelingen in Zoetermeer zullen wij u via de website en een nieuwsbrief informeren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn er bij een cosmetische micro-needling behandeling gemiddeld 6 behandelingen nodig. De herstelperiode is max. 24 uur, dus de tussenpozen van de behandelingen zijn kort.

De medische micro-needling behandelingen werken dieper in de huid. Hierdoor zijn minder behandelingen nodig, gemiddeld 3 -4, maar de herstelperiode duurt langer. Er dienen gemiddeld 4 weken tussen de behandelingen in te zitten.

Na een micro-needling behandeling adviseren wij om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met zonbescherming factor (SPF) 30. Om het effect van de behandeling zo lang mogelijk vast te houden, adviseren wij om dagelijks een hydraterende huidverzorging te gebruiken. In overleg met de huidtherapeute kunt u huidverbeterende producten gebruiken die een aanvulling vormen op de behandeling en het resultaat optimaliseren.

Kliniek Laurium
Linschoten

Laan van Overvliet 7
3461 HE Linschoten

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving

Kliniek Laurium
Zoetermeer

Dadelgaarde 71
2723 BJ Zoetermeer

+31 (0) 88 - 015 91 00
info@klinieklaurium.nl

Download routebeschrijving